Sinä etsit kauneutta. Sinä teet listan: pieni, pyöreät muodot, pehmeä, puhdas, pyhä, peloton. Puuta, pensasta, pääsiäistä, paatosta. Yhä syvemmälle hiljaisuuteen painut, pajun kauneuteen. Että voisit ikuistaa tuon kauneuden, tutkit uusia listoja. Törmäät termeihin, joita et ymmärrä kennoihin, pikseleihin, prosessoroihin, ISO-herkkyyksiin. Valitset listasta jonkun. Minkätahansa. Se on tärkeää. Painat nappulaa. Klick. Kauneus, siinä se sinulle:

 

 

1367494.jpg

 

 

Valokuvatorstain haaste:

 

"Istuudun penkille tarkastelemaan listaa. Arvioin sitä pitkään. Lista on rehellinen. Olen tyytyväinen siihen. Kenties etsimäni esine on olemassa, kenties ei. Se ei ole kovin tärkeää. Mutta lista on tärkeä. Sillä huomiolla on minulle merkitystä. Se on todella arvokas."

(Erlend Loe:  Supernaiivi, Like 1998. Suom. Outi Menna.)

 

 

Ensimmäisen päivän kuvalistasta valittu kuva. Uuden kameran opettelua tämä. Kameran valinta oli työlästä. Kaksi kuukautta siihen meni, sitä mitä hain, en löytänyt. Kolmannella kaupunkikerralla päätin, että enää en tyhjin käsin tule takaisin. Mikätahansa käy. Myyjä suositteli tätä kameraa. Ehkä olisi voinut valita toisinkin, nyt kun kotona tutkin listoja. Pääasia kuitenkin, että sain kauneuden kuvattua. Ja muistot, jotka olisivat kohta mahdoton kuvata.