369317.jpg

 

Lumikirjeitä<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kirjoita lumivaris lentämään, jääkyhky ja jääkuikka veden ylle liitämään. Kirjoita vaivero ja suopursu ulos hangesta hengittämään. Se kauneus kirjoita, kanervan kuivettunut kukka, kirjoita aurinko mäelle kipuamaan ja itsesi ulos hankia kävelemään. Teille ei tarjoilla enää, ei tätä surua loputtomiin, vaan lunta  aamupalaksi, päivälliseksi, lounaaksi iltaruuaksi. Ei enää tarjoilla, kuuletko, ei tarjoilla muuta kuin lunta. Lumen keskeltä jääjättiläisen loikkaa, kuuraista hengitystä, lumipyhyyttä, haltiatarhiutaleita.

 

Ja mitä vielä? Kirjoita jälkiä lammelle rantoja kiertämään, lumiketun, lumijäniksen ja hentoneiti lumihiirulaisen, lumikäpäliä lumelle, elämää, jonka ensimmäinen tuuli pois puhaltaa. Lumi on valkoinen kuolema, se leijailee sinne tänne, ei tiedä mistä tulee, minne menee. Jälki  lähtee tuulen mukaan lentoon, lumi jää, sulaa, nousee höyrynä, kiteytyy ja  sataa uudelleen.

 

Teille ei tarjoilla enää muuta kuin jääjättiläisen jalanjälkiä, lumivuorten jääpurkauksia, lumikiveä ja kidettä. Ja vastaan kiitos hyvää, olen jo valmis jäävuoteelle,  näkemään lumiunia, lumituiskuun peittyviä lumipuita, joiden oksille lumilinnut pesivät, lumisäteitten pikkuserkut. Ja lumifrakkiin pukeutunut lumikuusi nyökyttelee niin että lumisilinteri heiluu, kiikkuu ja keinuu lumituulen tahdissa.

                     

Kirjoita lumikirjeitä, kirjoita itsesi ulos lumesta, kirjoita särkyminen, jääsirpale särmikäs, auringonsäde, kimallus, jääkiteitä kukkivat luminiityt. Poimi vaiveron kukan kuihtunut lumikauneus, polvistu sen edessä rämeellä kolmenkymmenen asteen pakkasessa. Kirjoita kuivettunut kelo, sen lumenharmaahiljaisuus, kelon kylkeen huurrettunut viisaus, kirjoita pääsi puuta vasten. Kirjoita itsesi rämpimään upottavaan lumirämeeseen, jäätynyt pisara silmästä pudonnut vaiveron lehdelle.

 

Kirjoita lumimiehen ahavoituneet kädet, kirjoita lumivalkoinen kissa ikkunalaudalle, ruostunut cherry pakkaseen putputtamaan, harvat hampaat, oravat lumikuusen oksille. Kirjoita sanat jotka sinut särkevät, se lumen nöyryys, arka kädenpuristus, höyryävä toive, että ne kuuset saisivat jäädä, että voisi niitä oravia ruokkia. Kirjoita, että lumimiehen suu sanoo, että yhtiö tekee niin kuin yhtiö tahtoo. Ja nyt yhtiö tahtoo kysyä, mitä te toivoisitte kuusille tehtävän, nyt yhtiö tulee lumikengissä takapihan kautta lumipuutarhan läpi, ilman kravattia ja salkkua, ottaa esiin lumikannettavan ja kirjoittaa muistion lumipuutarhan lumeen: että lumikuuset säilytetään, että oravat oksille jätetään ja silinterihattu kuusen päähän, vihreä frakki ylle, lumipaidan alle.

 

Se kirjoita ja lumikissa ikkunalaudalle, valoinen kissa, tyttären kissa Mikkelistä, kirjoita vielä lumisaappaat eteiseen, kuivat saappaat,  kirjoita ne kello kuudeksi jalkoja odottamaan. Kirjoita se kylmä lämpö, ne kaikki särkymiset kirjoita

 

ja olet vahvempi kuin lumikide taivainen.

 

                      Rahalammella ja rämeellä sunnuntaina  klo 15:00 –  16:30