Lastu www <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

haastoi minut totuuskomission eteen. Tämän metsän otuksen äärellä valintojani pohdin.

 

1636965.jpg

 

 

1. Luotatko poliitikkoihin?

Politiikka on minulle vieras alue. Parhaimmillaan se on yhteisten asioiden hoitamista niin että huomioidaan kaikkien osapuolien edut oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti, myös kaikkein heikoimmissa asemissa olevien. Uskon, että tuollaisiakin poliitikkoja on, jotka ovat mukana vilpittömästi yhteisen hyvän edun asialla. Tiedotusvälineet tosin haluavat nostaa esille kaikkia sensaatiojuttuja omien etujensa tähden. Ja näin jättää unholaan kaikki todelliset ongelmat. Pahimmillaan politiikka on kähmintää, kovaa peliä, salailua, valehtelua, itsekästä vallan ja oman edun tavoittelua.

 

 

 

2. Totuus vai valkoinen valhe?

Jos olen rehellinen itselleni, niin usein kuulisin mieluummin valkoisen valheen kuin totuuden. Totuus on välillä niin karmaisevaa, ettei sitä tahdo kestää. Jos vaikka ajattelee, mitä kaikkea juuri nytkin maailmassa tapahtuu. Haluanko todella tietää? Olen myös joskus itse turvautunut valkoiseen valheeseen, silloin kun olen epäillyt, että totuus tuottaisi vain pahaa mieltä. Mieleen tulee esimerkiksi tämmöinen tilanne. Dementoitunut äitini kysyi, miksi veljeni ei tule häntä katsomaan, onko veljelle sattunut jotain. Sanoin, että kaikki on hyvin, vaikka veli oli kuollut jo vuosia sitten. En halunnut, että äiti joutuisi elämään taas kerran uudelleen oman poikansa menetyksen, sen kaiken järkytyksen.

 

Sinänsä kysymys on mielenkiintoinen jo määrittelyn tasolla. Mitä on totuus, valhe ja valkoinen valhe?

 

 

3. Ostatko lehdet otsikoiden perusteella?

En osta lehtiä.

 

 

 

4. Oletko helposti manipuloitavissa?

Jossakin asioissa kyllä, joissakin en.

 

 

 

5. Onko sinua hypnotisoitu?

Ei. Tuntuu pelottavalta. Voisi toisaalta olla melkoinen kokemus.

 

 

 

6. Annatko mainosten vaikuttaa?

En. 

 

 

 

7. Teetkö heräteostoksia?

Kun katsoo kirjahyllyä, niin kyllä. Muuten harvemmin. Joskus saattaa tehdä mieli vaikkapa jäätelöä. Sitten kidutan itseäni muutaman päivän, ennen kuin annan luvan itselleni. Ylipäätään koen kaupat yms. ahdistavina. Kaiken paljous on ahdistavaa, kun ajattelen, kuinka paljon maailmassa on ihmisä, joilla ei ole mitään, ei puhdasta vettä, ruokaa, rauhaa, koulutusta, ei valinnanmahdollisuuksia.

 

 

 

8. Oletko kiinnostunut reality-sarjoista?

En katso televisiota. Ja vaikka katsoisinkin, en noita sarjoja (tosin en ole edes varma, mitä nuo sarjat ovat)

 

 

 

9. Vastaatko mielipidemittauksiin?

En yleensä.

 

 

10. Kerrotko niissä totuuden?

Kyllä.

 

 

11. Vaikuttavatko suhteet työpaikan saantiin?

Saattavat jonkin verran vaikuttaa jossain. En tiedä, tästä on niin kauan, kun olen hakenut jotain.  Meillä työpaikalla on hyvin tiukat eettiset normit, joita pitäisi noudattaa myös työpaikan saannissa, jos nyt ylipäätään ketään uusia otetaan.

 

 

 

12. Tuetaanko mielestäsi liikaa jotain tiettyä lahjakkuutta?

Toivottavasti kaikkia kannustettaisiin ja tuettaisiin yhtä lailla, olivatpa he lahjakkaita tai lahjattomia. Valitettavasti näin ei ole. Ja lahjakkuudenkin lajeissa on eroja, millä tavoin niitä arvostetaan.

 

 

13. Tukisitko mieluummin huippu-urheilijaa vai ihmistä, joka tavoittelee ihmisarvoista elämää?Kaikki ihmiset kaipaavat tukea jossain elämänsä vaiheessa. Yhden huippu-urheilijan elämää aikanaan jonkin matkan päästä seuranneena voin sanoa, että harvoin heidänkään elämässä ruusut tanssivat. Ihmisarvoinen elämä on kyllä kaikin puolin kannatettavaa.

 

 

 

Vähän olin mennä solmuun näiden kysymysten partaalla.  Meinasivat taidot loppua tässä kyselyssä. Haa, on lahjattomuus huipussaan tällä sielulla! Ilmankos totuuskomission edustajaa tuossa ylhäällä naurattaa niin,  että leukakin loksahti pois paikoiltaan.

 

Haastan kaikki bloggaajat pohtimaan näitä ja vastaamaan.