1603600.jpg

Suo herää kesäaamuun, muistaa, että on toukokuun viimeinen, juhlapäivä, armas aika. Lakittaa lapsensa, vilkaisee vielä peiliin ja jättää rannalle murheen takkinsa.

 

Tänään on ylioppilaiden päivä, sinun päiväsi, oi oppinut suo, oi viisas villa, oi rahkainen räme, oi mutainen lampi. Oppisi on imetty kaukaa jääkausien muovaamista painanteista, turpeeseen päänsä painaneiden jäänteistä ja siitä viisaudesta, mikä siihen on kätketty, ikuisesta elämän kierrosta, syntymästä ja kuolemasta ja kaikesta siitä, mikä siinä välissä on tärkeää.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Vilkaisen todistustanne. Ylin arvosana elämäntaidon oppiaineessa. Opinne on: rakastakaa toisianne. Näissä karuissa olosuhteissa  kaikki muu on mahdotonta, maassa, jossa kaikkea on liikaa ja liian vähän.

 

Aamulla kuullaan lammella kimakka lintukuoron laulu ajasta, joka on armas, joka joutuu, joka on kaunis ja valoisa kuin aamuauringossa kukkiva tupasvillasuo.

Runotorstain teema: Jo joutui armas aika

Valokuvatorstain teema: Jo joutui armas aika. Suon lakitetut ylioppilaat. Painukaa suolle ja nähkää tupasvillojen juhlat. Niitä on mielettöminä merinä:

1603629.jpg1603631.jpg1603640.jpg