IMG_2145-normal.jpg

 

Lomaan on kuulunut myös siivoilun ja Sisu-kasvatuksen lisäksi (Sisu kasvattaa enemmän minua kuin minä sitä; aina uudelleen jään pohtimaan ihmistä ja ihmisen käytöstä ja omaa haparuutta) myös lukemista. Koirakirjoja on kahlailtu läpi ja yritetty opetella koiruuksien tai oikeammin susiuden ikiaikaisia viisauksia. Kasvatuksessa on muutama perussääntö: kunnioittakaa toisianne ja kohdelkaa toisianne lempeästi ja johdonmukaisesti. Nämä muunmuassa.

Jään kovasti pohtimaan ihmisten maailmaa; minne nämä perussäännöt ovat kadonneet. En juurikaan elä somessa, en ole facebookissa, twiterissä yms mutta kun luen joitakin keskusteluja, niin tuntuu, että oikein kilpaillaan siitä kuka keksii ilkeimmin loukata toista. Pitäisiköhän ihmisetkin laittaa pentukouluun, joissa opetellaan yhdessä elämisen perusasiat?

Olen myös kahlaillut läpi runoutta, kun lupauduin mukaan yhteen esitykseen. Yksi runo kesästä tai rakkaudesta. Helppo homma! Juu, kyllä olen selannut paksua mappia, availlut runokirjoja, lukenut taas kerran pari kertaa Eino Leinon runoja. Mutta kun pitäisi valita vain yksi runo. Suosituksia otetaan mielihyvin vastaan. Sisu näyttää, mitä mieltä se on Hymyilevästä Apollosta.

Vai pitäisikö sittenkin valita kukkaisrunoutta:

 

IMG_2137-normal.jpg

 

Puiden kevätlehdet ovat kuin lukematon joukko kirjeitä

kaikilla kielillä

meille tänne jääneille

Ja niiden sisällys on:

Rakastakaa toisianne

                            Einari Vuorela