795055.jpg

Tarvitaan juuret ja siivet, jotta pärjäisi. Juuret olivat Pohjanmaan maisemissa. Siivet tarjosi Suomen koulu- ja kirjastolaitos, joka takaa jokaiselle aika tasavertaisen mahdollisuuden koulutukseen ja sivistykseen. Ilman niitä ei minulla olisi ollut mahdollisuuksia. (Keskon pääjohtajan Matti Halmesmäen ajatuksia männä viikolla Karo Hämäläisen haastattelussa).

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tuo sympaattinen kanto on tarjonnut juurensa siivekkään käyttöön. Kuolleenakin se versoaa elämää. Olen hulluna kantoihin ja harmaantuneisiin pintoihin, ne ovat luonnon taidetta, muistomerkkejä ja patsaita parhaimmillaan.

 

795065.jpg

 

Elokuussa alkaa siipien kesä, maitohorsmanhöytyväsade alkamassa. Yksi liito on päättynyt pajun lehdelle. Ukontulikukka on tunkenut juurensa rapakivikallion kielekkeelle. Ilman juuria, ilman siipiä ei heitä olisi. Hirvikärpäset ovat ilmestyneet maisemaan. Hekin lahjoittavat siipiään ihmisen käyttöön.

 

 

795075.jpg

 

 

Ilmojen halki käy lentäjän tie. Ja toisen läpi harmaan kiven:

 

795081.jpg

 

 

Kanervankukkapolkukin tarvitsee juuret. Kukat kilisittyvät kellojaan ja kutsuvat viettämään lepotaukoa mesihetken parissa. Mutta missä siivet viipyvät?

 

 

795093.jpg