1258427.jpg

Valokuvatorstain haaste: Voima

Kuvassa hippiäinen, Euroopan pienin lintu, n. 9 cm, 4-7 g.

 

 

Eikö henki ole enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet? Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivät ne leikkaa eivätkä kokoa varastoon…<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Haaste sai miettimään erilaisia voimia. Miksi linnut sykähdyttävät ihmistä? Onko niiden voima pienuudessa, kyvyssä lentää ja laulaa vai taidossa olla murehtimatta? Kyvyssä elää luonnon armoilla sovussa sen kanssa, sovussa itsensä kanssa? Halussa uhmata tuulta, sadetta, pakkasta tai aurinkoa? Taidossa kohota ylemmäs, nähdä kauemmas, arjen yläpuolelle, taivaisiin saakka?

 

"Linnut symbolisoivat voimaa, joka auttaa ihmistä puhumaan harkiten ja ajattelemaan asioita ennen niiden tekemistä. Sillä kuten linnut kohoavat sulkiensa avulla ilmaan ja oleskelevat yläilmoissa, niin kohottaa ajatteleminen sielun ruumiissa ja auttaa sitä levittäytymään kaikkialle" (Suuri symbolikirja)

 

Ruumiista irtautunut ihmisen sielu on kuvattu lintuna, taruissa linnut tuovat tietoja kaukaisista maista. Luen juuri Reko ja Tina Lundanin kirjaa Viikkoja, kuukausia. Illalla lopetin noihin Matteuksen sanoihin, joilla tämän tekstin aloitin. Niin voima? Kuolemallakin on voimansa, joka pystyy kyllä ruumiiseen, vaan henki on enemmän kuin ruumis.

 

Vaan henki on enemmän kuin ruumis. Olkoon tästä osoituksena kuvan hippiäinen. Vaikka talven kylmyys sen lennon lopetti vuosi sitten niin yhä sen henki liikkuu täällä hankien päällä, yhä sen oranssinen töyhtö valaa uskoa huomiseen. Pienuuden voima on sen suuruudessa olla vaatimatta liikoja.