sohvi5kk.jpgNämä korvat kuuluvat 5 kk elämää eläneelle Sohville, joka tässä huilailee elämysviikonlopun jälkeen kotisohvalla.

On siis aika kirjoittaa kuukausiraportti. Tähän kuukauteen on kuulunut monenmoisia elämyksiä. Olemme käynet haistelemassa uusia tuulia, savua, ihmisiä, maailmaa, tapahtumia.

'Minunkin suuri haave toteutui viikonloppuna: pääsimme Sohvin kanssa kokeilemaan hakua. Voi vaude! Kyllä olimme innoissamme asiasta, kun saimme etsiä ihmisiä metsästä. Kaikki piilopaikat löytyi. Se oli mahtavaa.

Tänään olimme ensimmäistä kertaa kaupunkikävelyllä satamassa ja linnoituksessa collittelemassa eli collien kokoontumisajoissa. Voi vaude! Nuoriso etsi pokemoneja, ihmisiä oli liikkeellä ja yksi suuri koiralauma siellä seassa vaelteli. Yksi ohikulkenut nainen kertoi, että hänen lemmikinsä oli juuri jouduttu lopettamaan, Sohvi lohdutti tätä tuntematonta kulkijaa. Hän hymyili meille, kun jatkoi kävelylenkkiään.

Kuukauden aikana olemme tehneet lenkkejä myös ampumaradan maastossa aina, kun sieltä on kuulunut ammuntaa. Moisesta paukkeesta pentu ei ole ollut moksiskaan. Se on hyvä merkki. Kynsien leikkaaminenkin sujuu jo kivasti, eikä tarvitse enää vuodattaa kyyneleitä sen takia.

Myös yhdet mätsärit ja parit penturehvit on koettu. Silloin kun koirat ovat hihnassa, kaikki menee hyvin, ne ovat kiinnostavia, ja Sohvi haluaa mennä tutustumaan Mutta sitten jos kymmenen pentua juoksee vapaana ja tulee kohti, niin se on pelottavaa, silloin Sohvi juoksee nopeasti turvaan minun jalkojen juureen. Onneksi viikonvaihteessa Sohvi pääsi telmimään oikein sydämen pohjasta nuoremman lajitoverinsa Totti-pennun kanssa. Se teki oikein hyvää.

Olemme olleet myös ensimmäsitä kertaa tulilla. Löytyi maailman upein tervaskanto, josta vuoleskelin lastuja. Noin punahonkaista kantoa en muista ennen tavanneeni. Sohvikin pääsi tutustumaan uusiin hajuihin, tervaksen tuoksuun, savun hajuun, ja pääsi makkaran makuun:DSCN1372.jpg

DSCN1375.jpg

DSCN1367.jpg

DSCN1382.jpg