904557.jpg

Valokuvatorstain haaste: Klassikko

Lippu, taivas, pilvi ja puu. Sininen ja valkoinen ja vihreä. Juhannusjuhla. Kaikki klassikoita.

Taivas on pilven, tähden, auringon ja kuun koti; taivaallisten olentojen, autuaallisten sielujen ja vainajien, Jumalan ja jumalien asuinpaikka; Voi taivas! Joku on seitsemännessä taivaassa. Taivaaseen liittyvät uskomukset maailmankaikkeuden synnystä. Taivas pitää sisällään vastakohtaparit, taivaan ja maan, taivaan ja helvetin, ylhäisen ja alhaisen. Taivas, aurinko repussa, olen joskus kirjoittanut.

Puu on kahden maan olento, jonka ympärille kosmos ryhmittyy. Sen juuret ovat maassa, oksat kurkottelevat taivasta. Se edustaa kasvua ja elinvoimaa. Eri puilla on eri merkityksiä. Kuvassa on tammi, joka on kuolemattomuuden ja kestävyyden vertauskuva. Vaahtera on kestävä, nopeakasvuinen ja siirappinen puulaji. Sen lehdessä voi nähdä aukinaisen käden, joka avautuu kohti taivasta. Vihreä kuvastaa kasvua, luontoa ja toivoa. Siinä on mietiskelyn ja ylösnousemuksen sävyjä.

Sininen ja valkoinen, siniristilippu, aikanaan itsenäisyyden ja suomalaisuuden symbolit. Enää puuttuu kuvasta hymni. Hetkinen, kun tarkkaan kuuntelee, sekin kuuluu, puiden hyräily, Finlandia! Oi katso sinun päiväsi koittaa.

Muita ehdokkaita klassikkosarjaan olivat: ruska, rakkaus, joulukortti, raamattu.