1894847.jpg

 

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Onko aukko hyvä vai huono? Kuusivuotiaalla on aukko hammasrivistössä, minulla pensasaidassa ja sivistyksessä. En nimittäin tiedä, mitä ränsistyneelle aidalle tekisi. Eikä naapurikaan.

 

Mutta aukko voi olla myös hyödyksi. Joutuu menemään naapuriin ja soittamaan ovikelloa ja kysymään mielipidettä ja vaihtamaan kuulumisia ja huomaamaan, kuinka samanlaista tämä ihmisen elo on aidan molemmilla puolilla. Vaikka olen asunut vajaa kymmenen vuotta tässä, en kertaakaan ole käynyt soittamassa kenenkään naapurin ovikelloa. Olisinkohan hiukan  päässyt rämmettymään ja pusikoitumaan ja erakoitumaan. Ehkä olen samanlainen kuin orapihlaja-aita. Takkuinen ja väsähtänyt. Luulee tulevansa toimeen omillaan, vaikkei tule.

 

Naapuri oli mukava. Antoi luvan sahata pois täysin kuivettunut rykelmä. Huuteli kiitoksen, kun olin saanut työn tehtyä. Se tuntui hyvältä. Nyt on aukko aidassa. Näkee naapuriin. Toivottavasti se ei häiritse. Siellä on paljon hienompaa, ruohokin vihreämpää.

 

Mutta mitä tekisi aidalle. Kumpikaan ei tykännyt orapihlajasta. Laittaisiko jotain muuta tilalle. Mikä kasvaisi karulla, kuivalla, valoisalla harjulla? Ja mitä pitäisi tehdä vanhan aidan jäänteelle.

 

Kaikki vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan.