Pääsiäisaamuna aurinkoko muka tanssii. Todellako? Se ihme piti meidän lähteä katsomaan Sohvin kanssa. No joko se nyt nousee, tuntuu Sohvi tuumivan ja pidättää hengitystä niin, ettei malta edes tassuakaan maahan laittaa:

DSCN8869.jpg

DSCN8870.jpg

 

 

No vilkaisu länteen, siellä paistaa kuu, täysinäinen pääsiäiskuu. Onpa tämä upeaa! Lännessä kuu ja idässä aurinko.

DSCN8872.jpg

 

 

Ja ihan kohta se aurinko pomppaa puiden latvojen yläpuolelle. Samalla pompahtaa sydän ilosta: On aurinkomme ylösnoussut. Nyt se vielä liruttelee säteitä puiden suojassa.

DSCN8871.jpg

DSCN8876.jpg

 

 

Pääsiäinen tuo mukanaan tuulahduksen keväästä. Nyt on talvista, pakkasta aamuisin päälle kymmenen mutta päivisin aurinko on sen verran lämmittänyt, että ensimmäiset pälvet ovat etelärinteelle ilmestyneet. Minkänlaisenhan viestin neiti Kevät on Sohville lähettänyt? Toiseksi pääsiäispäiväksi on ennustettu vaarallista lumipyryä. Ainakaan vielä ei sellaista ole täällä näkyvissä Kovin maltillisesti pientä lunta tihuttelee.Enemmän vaarillista on lumen alle peittyvät jäiset kadut ja polut. Eilen tuli siitä kokemus, kun jalat lähti alta ja tuiskahdin vasen polvi edellä jäätikköön. Nastakengät, ne nastakengät ovat nyt ehdottomat.

DSCN8851.jpg