IMG_2469-normal.jpg

IMG_2447-normal.jpg


Sisun kanssa lähdettiin etsimään pölyä. Sade oli kuitenkin pessyt maiseman eikä pölykuvaa ollut helppo saada. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö pölyä olisi olemassa. Päinvastoin. Ylimmässä kuvassa vanha sauna, joka on saanut pölyyttyä rauhassa vuosikymmeniä. Siellä olen aikanaan saunomisurani aloittanut, nyt siellä kylpee vain pöly, kylpee ja kylpee, eikä puhtaaksi tule. Jos olisi kuivaa, tie pölyäisi askelten alla, vaan nyt ei.  Kohta kuitenkin siitepöly alkaa täyttää tienoot.

Seuraavassa kuvassa vanha tupa, jossa olen lapsuuteni viettänyt. Nyt se on täynnä isän ja veljen keräilemiä tavaroita, jotka pölyttyvät hyllyissä, seinillä, lattioilla, kaikkialla.  Lehtihyllyssä on lehtiä mm. vuodelta 1936. Toisella hyllyllä Kansa taistelee edelleen. Lehmätaulusta tulee meleen kesä, heinienpöly, heinätyöt, suolan heitto heinille, heinien seivästys, hiki, kirvelevät haavat, kun heinät pistelivät niitä vintille tallottaessa.

Muistot pölyttyvät. Entä ihminen? Pölyä, tuhkaa, tomua me olemme, kun riittävän pitkälle asiaa ajattelee. Tähtien välistä ainetta, maasta tullutta ja maahan palaavaa.


IMG_2466-normal.jpg

IMG_2467-normal.jpg

IMG_2468-normal.jpg


Valokuvatorstain teemana: Pöly