DSCN3112.jpg

Suomi sata - juhlavuoden kunniaksi järjestettiin aattoiltana soihtukulkue Kirkonkylän koululta kirkonmäelle. Mukana oli sata soihtua eri järjestöjen kantamina. Kursiivikin oli mukana yhdellä soihdulla. Heijastinliiviin olin tekstannut allekkain kirjaimet KURSIIVI ja jokaisen kirjaimen jatkoksi sanat: Kiitos Uljaalle Rohkalle Suomelle Ihanalle Itsenäiselle Vapaasta Isänmaastamme t. Kirjoittajapiiri Kursiivi.

Loistava kulkue! Liikuttavaa tuo lumipukuinen hevonen ja miehet. Myös kaikki liput vapaana liehumassa. Eniten puhuttelivat sotaveteraanien ja sotainvalidien liput ja kaikki ne joissa oli mukana meidän karjalaisten värit.

Tämäkin osoittaa, kuinka meistä jokainen voi olla rakentamassa tätä maata, kuka mitenkin parhaiten taitaa, vaikka osallistumalla jonkun järjestön toimintaan. Soidut kertovat myös siitä, että meistä jokainen voi olla valontuoja jollekin.

Minua liikutti suuresti myös mies, joka otti hatun pois päästään, kun lauloimme. Matkan aikana hänen kävelynsä oli vaivalloista ja hän jäi jälkeen muista mutta sitkeästi hän käveli koko matkan. Kuin esimerkiksi meille kaikille.

Ukko-Pekkakin myhäili juhlan aattona. Toisin taisi olla sata vuotta sitten, jolloin elettiin kriittisiä aikoja, varmaan monia unettomia huolen täyttämiä öitä vietettiin. Onneksi maallamme on ollut taitavia, suoraselkäisiä johtajia, jotka ovat luotsanneet läpi pahojen karikoiden.

Kiitos että sain olla mukana tässä upeassa juhlassa, kiitos kaikille, jotka tätä olivat järjestämässä.