907417.jpg

Puhtain aikein kunnioitan sinua yli kaiken, sanoo kuvan Viola Colmi Cuckainen. Orvokki on johdettu sanasta orpo. Orpoon viittasivat myös kasvin kansanomaiset nimet: sitä on sanottu orvonkukaksi tai orpolapsenkukaksi. Semmoisiahan me ihmiset täällä maan päällä olemme usein, orpolapsia. Kun muut eivät jaksa enää kukkia niin orvokki jaksaa vielä hallaöidenkin jälkeen kukoistaa. Terälehtiinsä se kätkee miniauringon, violetit voimansäteet, hennonherkän silmäniskun.

 

Syksyn myöhäiskukkijoita ovat myös puna-apila ja pensashanhikki.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Syksy on tullut, tihkuiset aamut, punaiset lehdet ja kaikki sen sellaiset. Tänä aamuna pilvien yläpuolella linnut tekivät muuttoa, kuului vain niiden kailotus. Kuvan punakämmen on kuvattu meidän pihalta, koiranheisipuu näyttää komealta syysmekossaan. Mustikka, horsma ja lillukka punehtuu, ne kutsuvat syksyä kylään: tuu, tuu, jo peremmälle käy. Koivu ja jalava vastaavat kutsuun levittämällä keltaisia lehtiä sammalikolle.

 

 

907454.jpg