1239602805_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Violetti on vaikea väri löydettäväksi luonnosta tähän aikaan vuodesta. Kesäkukissa on kyllä paljon violetin sävyjä. Ylämaan spektroliittia yritin kuvata, mutta se mikä näyttää silmälle violetilta heijastukselta, näyttää kameran kuvassa taivaan syvältä sineltä.

Lopulta turvauduin tähän kuvaan, jossa värejä on säädelty. Kuvankäsittelystä en ymmärrä violetin hitustakaan, mutta sattumalta kokeilin liikutella yhtä nappulaa, ja sain tämmöisen aikaan. Kuva täyttää ne kriteerit, joita halusin: että se on ajankohtainenja ja että siinä on violetin vertauskuvallisuus löydettävissä, katumus, mystisyys ja viisaus.

Kuvassa on puu.

Tällä hetkellä puu vie ajatukset ristinpuuhun. Mitä se ajattelee, kun siihen löydään naulat? Kuva kertoo ristinpuun ajatukset, sen katumuksen, sen kuinka violetti muuttuu punaiseksi, sen itkun. Kuva kertoo myös puun viisauden, joka sen syihin ja soluihin on kätketty, elämän suuren salaisuuden - ja kuoleman. Kuva kertoo, että puulla kuoltuaankin on suuri merkitys, sen pinnalle ilmestyy uutta elämää. Kuva kertoo, että violetti avautuu moneen suuntaan, tummuessaan se lopulta muuttuu mustaksi ja toisaalta se vähitellen voi vaihtua myös punaiseksi. Jos katumusta ei puhdisteta, se mustuu, kuolema uhkaa, musta yö.   Punainen väri taas avautuu suureen rakkauteen, tekoihin, joita joku on valmis tekemään kärsimyksiä kaihtamatta toisten puolesta.

Joku toinen löytää aivan eri sävyt ja ajtukset kuvasta. Toisena vuodenaikana varmaan itsekin olisin syventynyt kuvaan toisissa mietteissä.

Alla alkuperäinen puukuva.

1239602887_img-d41d8cd98f00b204e9800998e