DSCN7707.jpg

 

Valokuva- ja runotorstain haaste: Musta

 

Olipa mielenkiintoinen haaste, innosti kokeilemaan ja etsimään mustaa monelta suunnalta. Sohvalla makaa musta koira, makaa ja makaa. Taitaa olla pienoisella voimat ihan  lopussa kahden viikon reissujen jäljiltä. Onpahan saanut tassutella pitkin hankia oikein sielunsa kylläiseksi. Eilen kiipesimme Kissavaaran rinnettä ylös, ja tänään haasteen luetteuani aloin miettiä, millainen on Kissavaara, voisiko se olla musta. Entä koiravaara? No ainakin tänään koiruus karkasi huoneesta ja saapui aamupalalle muina miehinä. Kyllä huvitti. Aamupalapöytä koki koiravaaran.

Mitä muuta mustaa voisi olla kuin koira? Aika oli mustaa...radion musiikki kertoo juutalaisvainoista. Vesi oli mustaa...vielä illlalla kotiin paluun kunnikasi aion kuunnella Hannu-Pekka Björkmannin ja Avara-orkesterin esityksen Hyryn novellien pohjalta. Suosittelen yle-Areenasta ohjelmaa Tummilla seinillä kirkkaat ikkunat. Esitys loppuu novelliin, jonka nimi on Mustanojan vesi.

Koska en ehtinyt kuvaamaan ojan vettä, etsin muuta mustaa. Kelpaisiko tämä korvikkeeksi: mukillinen mustaherukkamehua.

mustaherukkamehu.jpg

 

Ja sitten lopuksi vielä kokeilemaan, mitä kaikkea valokuvasta voi syntyä. Tämä kuva puhutteli minua kovasti. Jokainen näkee sinä, mitä tahtoo. Alunperin kuvassa oli kynttilän liekki. Minulle tässä kuvassa juuri tänään on kuva hiljaisesta viikosta ja sitä seuraavasta pääsiäisestä, yhden äidin surusta. Ja toivosta.

jotakin%20valoa.jpg