kuutamo.jpg

 

Päivä oli harmaa kuten nämä loppuvuoden päivät yleensäkin ovat täällä olleet. Aurinko on ollut harvinainen vieras. Aamun plussat painuivat hiukan miinukselle. Matkalla taivas äkisti avautui ja kuu pompahti esiin. Muutaman kuvan ehdin ottaa ennen kuin se palasi omaan harmauteensa eikä kuusta enää ollut tietoakaan. Lunta on vaihtelvasti n. 15 cm aukealla. Lumiset puut ovat taas hävinneet vesisateen ja lämpöasteiden huuhtomina. Talvea kovasti kaivattaisiin.

Ensimmäiset ilotulittajat aloittivat, kun olimme paluumatkalla. Ajattelin huolestuneena, kuinka uskallamme mennä kotia, pitäisikö jäädä metsään vai tilata taksi. Kun uusia tulituksia ei tullut kävelimme kotiin. Sisälle päästyämme jossain lähellä alkoi rakettisarjan suihke. Onneksi ehdittiin kotia. Kaikki eivät olleet yhtä onnekkaita. Todella harmillista, etttei sääntöjä voi noudattaa. Näin saadaan lisää paukkuarkoja eläimiä, kun ne yllätetään paukuilla. Minun mielestä jokaisella pitäisi olla oikeus kulkea ulkona ilman pelkoa silloin kun ei ole ilotulitusaika.

Hyvää ja turvallista Uutta Vuotta kaikille kuonoon katsomatta. Kiitos tämän vuoden kohtaamisista. Ja kauan eläköön itsenäinen satavuotias Suomi.