Runous on yksi puhtaimmista vapauden muodoista.Maailma on runo. Maailma on Runous.Maailman runouden päivän kunniaksi kirjoitin runon:

 

Kyllä minä niin iloitsin
 

että on silmät

että niitä on kaksi

että voi kysyä toiselta

että mitä mieltä se on maailmasta

tai siitä punaisesta ravatista

 

Kyllä minä niin mieleni pahoitin

että joku häpäisee niin punaisen

että rakkauden väristä tulee pirskottuneen veren väri

että ravattikaulassa kuristetaan kuoliaaksi ihmisen oikeus

vapauteen ja

oikeus ihmisyyteen

että rajat vedetään niin kiinni

 

pitäisikö minun siis iloita että on kaksi silmää

että ne kertoo maailmasta

kertoo mitä kertoo

 

Maailman runouden päivä

World Poetry Day

"Runous on yksi puhtaisimmista kielellisen vapauden ilmentymistä. Se on kansojen identiteetin ainesosa ja ilmentää kulttuurin luomisenergiaa, sillä se pystyy uusiutumaan jatkuvasti" - Irina Bokova, UNESCO:n pääjohtaja.

YK:n alainen kasvatus-, kulttuuri- ja tiedejärjestö UNESCO juhlistaa joka vuoden maaliskuun 21. päivänä runouden voimaa kulttuurin, luovuuden ja innovaation lähteenä. UNESCO painottaa julistuksessaan runouden päivästä, että päivän myötä halutaan tukea kielellistä monimuotoisuutta runoilmaisun kautta ja antaa uhanalaisille kielille mahdollisuuden tulla kuulluksi yhteisöissään. UNESCO toivoo, että päivän aikana koulut, kunnat, runoyhteisöt, museot, julkaisijat ja kulttuuriyhteisöt kautta maailman antaisivat mahdollisuuden nauttia ja iloita runouden traditioista, jotka muuten eivät saisi sitä huomiota, jonka ne ovat eittämättä ansainneet osana kulttuuriperintöämme ja ovat edelleen tärkeä osa elävää taidekulttuuria.

http://www.ykliitto.fi/tapahtumat/maailman-runouden-paiva