IMG_2789-normal.jpg

 

Sunnuntaiaamun retki suolle ja lammille tarjoili kaikki mahdolliset herkut. Pyhäaamun rauhan, jota eivät edes itikat eivätkä paarmat häirinneet, aamu-usvan, joka leijaili suolla, auringonsäteet, jotka taikoivat maiseman satumaiseksi. Samalla voi muistella hyvillä mielin viikon kohokohtaa: pentutapaamista, joka ylitti kaikki odotukset, niin kivaa Sisulla oli ja meillä muillakin.

Kaukana korkeuksissa kiiruhti kohti etelää jo muuttolintuparvi, jotain mustaa ehdin erottaa, kun laittelin kameraa kuvauskuntoon. Yhtään kuvaa en linnuista ehtinyt saada. Yhdessä männyssä istui valtava parvi, olisiko ollut kyyhkysiä, en tunnistanut, jotain hopeasiipiä kuitenkin. Lisäksi tapasimme kaksi mielilintuani: kaakkurin ja kurkipariskunnan. Ja lopuksi vielä metsoemon, joka pyrähti lentoon lähes jalkojen vierestä. Molemmat pelästyimme. Sisu olisi halunnut juosta perään, mutta en päästänyt.

Tuossa onkin jo sielun, silmien ja korvien ravintoa riittävästi. Kaiken lisäksi pääsimme hellimään makuaistejamme mehevillä suomuuraimilla, oikein löttöjen lötöillä, saimme siis löttövoiton. Sisu on oppinut syömään jo mustikoita, nyt pentu pääsi taas uuteen makuun tutustumaan. 

Veikko Huovinen sen niin mehukkaasti kertoo:

Lakka on kesän ja auringon marja. Kun maistelee hartaasti suomuuraimen aromia, tulee mieleen helteisen poutapäivän kultaiset kiharat suurien rämeiden yläpuolella ja värisevä auer tuolla suonsalmessa, jossa vedet juoksevat alaspäin toisille soille. Melkeinpä kuulee kaukaisen kurjen huudon ja aistii vanhat pitkospuut, rytmikkäät vaeltajanaskeleet, hien ja janon. (Hamsterit)

Vääjäämättä alkaa lähestyä vuoden paras aika, elokuu. Tuosta ei enää tunnelmat parane:

 

 

IMG_2802-normal.jpg

IMG_2820-normal.jpg

IMG_2823-normal.jpg

IMG_2856-normal.jpg

IMG_2884-normal.jpg

IMG_2909-normal.jpg

IMG_2914-normal.jpg

IMG_2929-normal.jpg

 

Suoretki on ohi. Sisu palaamassa takaisin kankaalle. Mitenhän tuosta pääsisi yli, Sisu miettii kaatuneen kelon edessä. Pomppasi sitten kevyesti rungon yli, ja kiiruhti tutkimaan kankaan hajuja. Edellisen päivän ukkossateiden jäljiltä varvikko, suopursikko ja sammalikko oli märkää, mutta se ei meidän menoa haitannut, päinvastoin raikasti vain oloa.