sohvi7kk.jpg

 

Seitsemän ison rungon polttopuu-urakka alkaa olla valmis, ja Sovinkin pesti ylimmäisenä polttopuuntarkastusviranomaisena on lopuillaan. Kymmenen sitkeintä pölkkyä on vielä halkomatta ja halkaisematta taitaa jäädäkin.

Mitähän muuta uutta viimeiseen kuukauteen on mahtunut? Lunta, räntää, vettä, sulaa maata. Hankin valopannan pimeiden lenkkien turvaksi ja eilen se oli purtu palasiksi, kun palasin toiselta pilkkomisjaksolta kotiin. Lattiallla lamput vilkuttelivat johtojen seurana, että hah-hah-haan, näin me pimeyttä valaistaan. En saanut lamppuja sammumaan ja niin kannoin hökötyksen ulos koiran kopin katolle. Kai se siellä sammuu!

Ensimmäinen uintireissu on tehty uimahalliin. Jospa Sohvista tulisi vielä uimari? Olisi kiva kokeilla joskus vepeä.

Etsimistä käytiin opiskelemassa Pukkivuorella kahdestaan. Melkein heti Sohvi löysi lumen alta jonkin hajujäljen jota lähti seuraamaan. Mitään jälkiä lumen pinnalla ei näkynyt missään. Tämä päättyi hirven papanoihin. Vielä muutama muukin jälki löytyi mutta ei sitä, mitä etsimme, merkkejä kadonneesta koirasta Mutta sainpahan rauhan siitä sisäisestä äänestä joka päiväkausia hoki: mene Pukkivuorelle, tarkista Pukkivuori ja suo No löydettiin mielenkiintoisia linnoituskaivantoja, kuoppia, tankkiesteet, komea jyrkänne. Pari kiinnostavaa äänihavaintoa: korppi kraakkui järven suunnassa ja koira haukkui toisen kylän suunnalla. Mutta ilta pimenee nopeasti, ei ehditty enää sinne tarkistamaan noita paikkoja. Sellainen oli meidän 7 kk-syntymäpäivä.Ikävää silti, ettei pystytty auttamaan kadonneen koiran haussa. Taitaa tulla yksi surullinen koiratapaus lisää tähän syksyyn.

 

DSCN1769.jpg

 

Jokohan kirves nyt joutaisi talviteloille? Tämän vuoden aikana onkin jo neljää muuta avustettu Sohvin kanssa polttopuun teossa. Jatketaan ensi vuonna sitten näitä talkoita.

Tällaiset olivat maisemat polttopuupaikalla. Kelpaa puita pilkkoa:

 

DSCN1824.jpg